Autóriasztó – CARPROTECT komplex járművédelmi rendszer összehasonlítás

 

A biztonság hamis illúziója, az Ön autójába kerülhet!

 

Minden gyári vagy utólagosan beszerelt autóriasztó, illetve műholdas vagy műholdas kapcsolat nélküli járművédelmi rendszer, ami nem rendelkezik alapvető biztonságtechnikai jellemzőkkel, sebezhetővé teszi a gépkocsiját és csak az autóvédelem hamis illúzióját kelti Önben!

Az alábbi táblázatban 11 alapvető biztonságtecnikai szempont szerint hasonlítottuk össze a gyári, az utólagosan beszerelt hagyományos autóriasztók és a CARPROTECT MOTORTÉR EXTRA komplex gépjárművédelmi rendszer védelmét.

elforgatásKis képernyős eszköz esetén a táblázat optimális megjelenítése érdekében kérjük, fordítsa fektetett helyzetbe az eszközét!

11 alapvető biztonságtechnikai szempont  Gyári riasztók és hagyományos autóriasztók   MOTORTÉR EXTRA komplex járművédelmi rendszer 

Tulajdonos beazonosítása 


Kijátszható beazonosítás

Mind a gyári, mind az utólagosan beszerelt autóriasztóknál a tulajdonos beazonosítását egy rádiófrekvenciás távirányító végzi. A legtöbb autónál maga az autó gyári kulcsa a távirányító, vagy a kulcsra fűzve hordja a tulajdonos a nem gyári távirányítót vagy az indításgátló közelítő-kártyáját.
A profi autótolvajok képesek ezeknek a rádiófrekvenciás jeleit megfejteni és reprodukálni.
A megszerzett rádiófrekvenciás jellel illetéktelen személyek is képesek tulajdonosként azonosítani magukat az Ön autójában. Így nem működik többé a riasztó által nyújtott autóvédelem.

Ha egy autótolvaj megfejti az Ön autója távirányítójának rádiófrekvenciás jeleit, akkor gyakorlatilag semmi nem akadályozza meg abban, hogy elvihesse az autóját az Ön tudta nélkül.

A KEYLESS GO (kulcs nélküli) rendszerrel felszerelt autó hatalmas biztonsági hibát rejt. Részletek…

 

 
Kijátszhatatlan kódpados beazonosítás
 
A CARPROTECT  járművédelmi rendszerek kódpados autóriasztók, ami azt jelenti, hogy a tulajdonos beazonosítására kódpados beazonosítást használnak, teljesen függetlenül az autókulcstól, távirányítótól vagy egyéb indításgátló eszköztől.
A PIN kód 4 karakteres. Így tízezer az egyhez, az esély a PIN kód eltalálására. Az esélyt tovább csökkenti, hogy az azonosításra 90 másodperc áll rendelkezésre, valamint háromszor hibás azonosításra a PIN kód felfüggesztésre kerül. 
Az ajtónyitásról mindenképpen értesítést kap a tulajdonos mobiltelefonjára.
Azonosítás elmaradás, vagy hibás azonosítás esetén az autó riaszt, a motor indíthatatlan marad, és a motorháztető kinyithatatlan. Önt pedig mobiltelefonján riasztja (HÍVÁSRIASZTÁS) az autója.

A CARPROTECT kijátszhatatlan kódpados azonosítása tejesen kizárja és felülírja a KEYLESS GO (kulcs nélküli) rendszer által produkált biztonsági hibát. 

 

 

A beazonosító eszköz ellophatósága  A beazonosító eszköz ellopható

Minden gyári és a hagyományos autóriasztó vagy központi zár vezérlő modul rádiófrekvenciás azonosítást, egy rádióadó (távirányító) eszközt használ a tulajdonos beazonosítására.

Az autótolvajok ellophatják Öntől az azonosítás eszközét.

Ha egy autótolvaj ellopja Öntől az autója gyári kulcsát (távirányítót), akkor akadály nélkül elviheti az autóját, az Ön tudta nélkül.

A biztosító sem fizet, hiába kötött autójára lopás elleni CASCO biztosítást, mivel a biztosítók kérik az autóhoz tartozó összes gyári kulcsot.

Azok a gépjárművédelemmel foglalkozó cégek, amelyek 100 %-os kártalanítást vállalnak az autó ellopás esetén, szintén nem fizetnek, ha Ön nem tudja bemutatni az autóhoz tartozó összes gyári kulcsot, mivel ők is lopás elleni CASCO biztosítást kötnek az Ön autójára, amelynek költségeit beépítik a szolgáltatásaik havidíjába.

 

A beazonosító eszköz ellophatatlan

 

A CARPROTECT járművédelmi rendszerei a tulajdonos beazonosítására nem használnak semmilyen eszközt.
A PIN-kódos riasztók előnye a távirányítós autóriasztókkal szemben, hogy az autóvédelem kijátszhatatlan “eszköze” , a PIN kód, csak az Ön fejében van.
 
Ha az autótolvaj ellopja Öntől az autókulcsát, azzal sem ér semmit, hiszen a PIN kód megadás szükséges a motor beindításához és a motorháztető kinyitásához. A motor indítását és a motorháztető kinyithatóságát a CARPROTECT rendszere felügyeli, minden más azonosítási eljárástól függetlenül.
Azonosítás elmaradás, vagy hibás azonosítás esetén az autó riaszt, a motor indíthatatlan marad, és a motorháztető kinyithatatlan. Önt pedig mobiltelefonján riasztja (HÍVÁSRIASZTÁS) az autója.
 
Az autója kulcsát ellophatják Öntől!

A PIN kódot ki lehet lopni az Ön fejéből?

 

 

A beazonosítás eszközének távoli letiltása  A beazonosítás eszköze távolról nem letiltható

Gyári és hagyományos autóriasztóknál az ellopott azonosító eszköz (távirányító) érvényességének távoli letiltására nincs lehetőség.

Ha az autóját, az ellopott távirányító segítségével lopta el az autótolvaj, akkor Ön távolról nem tehet semmit az autójáért. A biztosító sem fizet, hiába kötött CASCO biztosítást, mivel a biztosítók kérik az autóhoz tartozó összes kulcsot.

A beazonosítás eszköze távolról letiltható

Amennyiben az autótolvajnak mégis sikerült megszereznie az Ön PIN kódját (pl. kényszerítette Önt, hogy árulja el), akkor is van megoldás. Ön a CARPROTECT járművédelmi rendszernél a PIN és a PUK kód további érvényességét bármikor távolról letilthatja a mobiltelefonjáról (MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA).
A PIN és PUK kód letiltásának hatására az Ön autója riaszt, a motorháztető azonnal lezáródik (ha addig nyitva volt nyugalmi állapot miatt), és a motor leáll. A motor újraindítása nem lehetséges.

Azonban lehetősége van arra is, hogy a kényszerítéskor ne a PIN kódját adja meg, hanem a rablás kódot. Ebben az esetben az autó egy rövid ideig normál működést szimulál, majd figyelmeztetés és riasztás után leállítja a motort és kinyithatatlanná tesz a motorháztetőt. A rablás kódot egymást követően, kétszer nem fogadja el a járművédelmi rendszer.

Így, az előbbi esetekben az autótolvajok nem tudják tovább használni az autót a rendőrség pedig könnyen rá tud találni a QuecLocator GSM alapú vagy a műholdas GPS alapú helymeghatározás funkció segítségével.


Beazonosítás megváltoztatásának lehetősége 

A beazonosítás nem változtatható meg

Sem a gyári, sem az utólagos beszerelésű hagyományos autóriasztók távirányító azonosító jelei nem változtathatóak meg.
Amennyiben Ön kölcsön adja autóját valakinek (kiadja a kezéből az autója kulcsát, távirányítóját) nem tudhatja, hogy azzal történt-e visszaélés.
Ugyanis az autó távirányító azonosító jelét klónozhatják, vagy egy idegen azonosító eszközt “rátaníthatnak” az autójára az Ön tudta nélkül.
Néhány hónappal később a klónozott azonosító eszközzel bármikor, pillanatok alatt, akadálymentesen lophatják el az Ön autóját. A távirányítós autóriasztó ilyen esetben nem jelent többet védelmet.

Így, autója a későbbiekben a lopás veszélynek lehet kitéve.


A beazonosítás megváltoztatható

Ha autóját kölcsön adja valakinek, akkor az alábbi biztonságos lehetőséget kínálja Önnek a CARPROTECT járművédelmi rendszer.

PIN kód megváltoztatás
A kódpados riasztó előnye a távirányítós riasztóval szemben, hogy Ön a PIN kódját bármikor egyszerűen megváltoztathatja a gyújtáskulccsal és a PUK kód ismeretében.
A PUK kód használatáról minden esetben figyelmeztető SMS üzenetet kap mobiltelefonjára (MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA).

Az Ön által megváltoztatott PIN kód ismeretében, ismerőse (vagy akinek kölcsön adta az autóját) tudja használni az autóját, a teljes körű autóvédelem megszűnése nélkül.
Amikor visszakapta autóját csak a megváltoztatott PIN kódot kell lecserélnie egy másikra (pl. amit előzőleg használt).

Így semmilyen visszaélés nem történhet, hiszen az Ön PIN kódja nem válhatott ismerté más személy számára.
A kölcsönadás alatt használt PIN kód, pedig a továbbiakban érvénytelen.

Természetesen, más esetben is, ha úgy érzi, hogy elővigyázatlan volt és a PIN kódja ismerté válhatott illetéktelen személy számára, lehetősége van azonnal megváltoztatni a PIN kódját!


Szervizállás üzemmód lehetősége az autó szervizbe adásakor 

Nincs szervizállás üzemmód

A gyári és hagyományos autóriasztók nem rendelkeznek szervizállás üzemmóddal.
A bűnügyi statisztikák szerint, sok estben az autószervizekben kezdődik egy autólopás előkészítése. A szerviz szolgáltatás elvégzéséhez, Önnek át kell adnia az autója kulcsát, távirányítóját (azonosító eszközeit) a szerviz személyzetének.
Mivel Ön legtöbbször nincs jelen a szerelés alatt, nem győződhet meg arról, hogy történt-e visszaélés.


Ezeken a helyeken ugyanis klónozhatják az autó távirányító jelét, vagy egy idegen azonosító eszközt “rátaníthatnak” az autóra a tulajdonos tudta nélkül.
Néhány hónappal később a klónozott azonosító eszközzel bármikor, pillanatok alatt, akadálymentesen lophatják el az Ön autóját – az Ön által biztosnak hitt autóvédelem nem működik többé.


Van szervizállás üzemmód

Ha autóját szervizbe adja, az alábbi két biztonságos lehetőséget kínálja Önnek a CARPROTECT járművédelmi rendszer a teljes körű autóvédelem fenntartására.

Szervizállás üzemmód
Ön a CARPOTECT járművédelmi rendszert szervizállásba kapcsolhatja a gyújtáskulccsal és a PUK kód ismeretében.
A PUK kód használatáról minden esetben figyelmeztető SMS üzenetet kap mobiltelefonjára (MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA).
Szervizállásba a járművédelmi rendszer nem kér azonosítást, nem indít riasztást, a motor indítható, a motorháztető nyitható az autó szerelhető.
Azonban Ön még ilyenkor is letilthatja autóját mobiltelefonjáról, amennyiben indokoltnak érzi.
Amikor visszakapta autóját csak ki kell lépnie a szervizállásból.

Így semmilyen visszaélés nem történhet, hiszen az Ön PIN kódja nem válhatott ismerté mások számára.

PIN kód megváltoztatás
Ön a PIN kódját bármikor egyszerűen megváltoztathatja a gyújtáskulccsal és a PUK kód ismeretében.
A PUK kód használatáról minden esetben figyelmeztető SMS üzenetet kap mobiltelefonjára (MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA).

A megváltoztatott PIN kód ismeretében a szerviz személyzete is tudja használni az autóját, viszont autója továbbra is biztonságban van.
Amikor visszakapta autóját csak a megváltoztatott PIN kódot kell lecserélnie egy másikra (pl. amit előzőleg használt).

Így semmilyen visszaélés nem történhet, hiszen az Ön PIN kódja nem válhatott ismerté mások számára.
A szervizben használt PIN kód pedig a továbbiakban érvénytelen.


Autómosó üzemmód lehetősége az autó, autómosóba leadásakor 

Nincs autómosó üzemmód

A gyári és hagyományos autóriasztóknak nincs autómosó üzemmód funkciójuk.
Tapasztalatok szerint az autómosókat is többször használják a tolvajok az autólopás előkészítéséhez.
Az autómosó szolgáltatás elvégzéséhez, Önnek át kell adnia az autója kulcsát, távirányítóját (azonosító eszközeit) az autómosó személyzetének.
Mivel Ön sok esetben nincs jelen a mosás alatt, nem győződhet meg arról, hogy történt e visszaélés.


Ezeken a helyeken könnyedén klónozhatják az autó távirányító jelét, vagy egy idegen azonosító eszközt “rátaníthatnak” az autóra a tulajdonos tudta nélkül.
Néhány hónappal később a klónozott azonosító eszközzel bármikor, pillanatok alatt, akadály mentesen lophatják el az Ön autóját.

Így, autója a későbbiekben a lopás veszélynek lehet kitéve.


Van autómosó üzemmód

Ha autóját autómosóba adja, az alábbi biztonságos lehetőséget kínálja Önnek a CARPROTECT járművédelmi rendszer.

Autómosó üzemmód
Az autómosó üzemmód hasonló a szervizállás üzemmódhoz. Azonban autómosó üzemmódban a motorháztető nem nyitható ki, így az autómosó személyzete nem férhet hozzá a motortér biztonsági zónáihoz.
Az autómosó üzemmódot használhatja gumiszervizben is vagy szervizbe adáskor is, ha biztos benne, hogy a szerelési folyamat nem érinti a motorteret.

Ön a CARPOTECT járművédelmi rendszert autómosó üzemmódba kapcsolhatja a gyújtáskulccsal és a PUK kód ismeretében.
A PUK kód használatáról minden esetben figyelmeztető SMS üzenetet kap mobiltelefonjára (MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA).
Autómosó üzemmódban a járművédelmi rendszer nem kér azonosítást, nem indít riasztást, a motor indítható, az autómosás munkafolyamatai elvégezhetőek.
Amikor visszakapta autóját csak ki kell lépnie az autómosó üzemmódból.

Így, biztos lehet benne, hogy az autómosóban semmilyen visszaélés nem történhet, hiszen az Ön PIN kódja nem válhatott ismerté mások számára.

Ön, még az autómosó üzemmódban is letilthatja autóját mobiltelefonjáról, amennyiben indokoltnak érzi.


Beélesedés bekapcsolásának megakadályozása 
Az autóriasztó beélesedése megakadályozható

Minden gyári, vagy utólagosan beszerelt autóriasztót a tulajdonos csak a rádiófrekvenciás távirányítójával tudja ki és bekapcsolni.

Az autótolvajok egyik gyakran használt
trükkje, hogy amikor a tulajdonos be akarja zárni a központizár távirányítóval
az autót, akkor zavarják (elnyomják) a rádiófrekvenciás adását. Ennek
következtében a központizár nem zár be és az autóriasztó nem kapcsol be. A
távirányítóra nem reagál az autó.

Az autó hagyományos kulcsos bezárásával a
központizár bezárható, de az autóriasztó továbbra sem kapcsolható be.

Így az autó ilyen esetben teljesen védtelen marad az
autótolvajokkal szemben, hiszen az autóriasztó nem lehet beélesítve.

 

A beélesedés nem akadályozható meg

A CARPROTECT járművédelmi rendszer esetében, ha az autótolvajok zavarják a
központizár távirányító rádiófrekvenciás adását, akkor sincs semmi probléma.

 


Ilyenkor, az autó hagyományos kulcsos bezárásával a központizár bezárható és erre a műveletre a
CARPROTECT járművédelmi rendszer bekapcsol (beélesedik).

Így, az autóriasztó rendszer továbbra is biztosítja a gépkocsi teljes körű védelmét.

 


Biztonsági zónák,  motorblokkolási pontok védelme 

Hozzáférhetőek

A gyári vagy hagyományos autóriasztót általában az utastérbe a műszerfal alá, vagy a motortérbe szerelik. Azonban az autóriasztók nem képesek a motortér lezárására.
Így, az autóriasztók és a motorblokkolási pontjaik hozzáférhetőek maradnak.
Egy profi autótolvaj egy két perc alatt képes kiiktatni és az indításgátló áramkörét áthidalni.
A riasztó elhallgat és a motor indíthatóvá válik.


Hozzáférhetetlenek

A CARPROTECT járművédelmi rendszerek egyik lényeges erőssége, hogy minden vezérlő elektronikát a motortérbe szerelünk olyan helyre, ami még nyitott motorháztető esetén sem látszik és nehezen hozzáférhető.
A motor-blokkolási pontokat is hasonlóan, és a motortérben alakítjuk ki.
Végül elektromechanikus motortérzárat szerelünk be, amely kritikus esetben megakadályozza a motorháztető kinyitását.
A CARPROTECT elektronika gyakorlatilag magára zárja a motorháztetőt és így, a maga és a motorblokkolási pontjai számára, hozzáférhetetlen  biztonsági zónát hoz létre.


Rablásvédelmi funkció 

Nincs

A gyári vagy hagyományos autóriasztók általában nem rendelkeznek rablásvédelemi funkcióval.


Kétfajta van

A CARPROTECT járművédelmi rendszerei kétfajta rablásvédelmi funkcióval is rendelkeznek. Egy automatikus és egy manuálisan rabláskóddal indítható rablásvédelmi funkcióval.
Bővebben…


Kommunikáció autó és tulajdonosa között 

Nincs

A gyári vagy hagyományos autóriasztók nem képesek kommunikálni a tulajdonossal.
 

 

 

GSM kommunikáció van

A CARPROTECT járművédelmi rendszerei (MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRAaz alábbi módokon képes kétirányú kommunikációra a tulajdonossal.

  • riasztáskor HÍVÁSRIASZTJA  tulajdonosát mobiltelefonján
  • ha a tulajdonos fogadja a hívást, akkor belehallgathat az utastérben lévő eseményekbe (mikrofon)
  • Lekérdező SMS üzenetekre, az autó válasz SMS üzeneteket küld vissza
  • BreakGuard funkció (GSM vétel zavarása elleni védelem). Részletek…
  • QuecLocator GSM alapú helymeghatározás segítségével láthatja autója földrajzi helyzetét
  • A műholdas GPS alapú helymeghatározás segítségével láthatja autója pontos földrajzi helyzetét
  • Parancs SMS üzenetre az autó különböző műveleteket hajt végre
  • Az autó, kritikus biztonsági helyzetekben figyelmeztető SMS üzenetet küld
  • HÍVÁSTILTÁSSAL, a tulajdonos PIN kód felfüggesztést, riasztást és motor-blokkolást válthat ki autóján
  • Távvezérelt segítségnyújtás (vészüzemmód). Részletek…

 


Beszerelésre fordított munkaidő 

Rövid beszerelési idő egyszerű felépítés

Egy hagyományos autóriasztónál vagy járművédelmi berendezésnél nem csak a készülék értéke és tudása adja meg a komolyságát és megbízhatóságát.
A beszerelésére fordított munkaórák száma is árulkodik a védelem hatékonyságáról.
Egy hagyományos autóriasztó beszerelésére fordított munkaidő sokat elárul a biztonságtechnikai szintjéről.
Ezek, általában 3-4 óra alatt, hozzáférhető helyre beszerelhető egymodulos elektronikák.
A profi autótolvajok számára hozzáférhető egymodulos autóriasztók hatástalanítása 5-10 perc alatt elvégezhető.

Csak az autók  7 százaléka rendelkezik olyan erős autóvédelemmel, ami képes megakadályozni a lopást és rablást.

Az  autók 93 százaléka nem rendelkezik megfelelő védelemmel lopás ellen.
Az autótolvajok a könnyen megszerezhető autók 93 százalékból választják ki áldozataikat.
Autólopás rizikófaktorai…

Hagyományos autóriasztó 
hagyományos autóriasztó


Nagyobb beszerelési idő összetett felépítés

A CARPROTECT MOTORTÉR több modulos járművédelmi rendszereinek beszerelése autótípustól függően 1-2 munkanapot vesz igénybe.
Minden modult, más más helyre szerelünk be.
A modulok kommunikálnak egymással, de egymástól függetlenül képesek működni és végezni a saját feladatukat.
Az összes modul a motortérzárral lezárt motorházba, hozzáférhetetlen helyre kerül beépítésre.
Egy ilyen hozzáférhetetlen, összetett és szerteágazó több modulos járművédelmi rendszer hatástalanítása rengeteg idő, és vállalhatatlanul nagy kockázat elé állítja az autótolvajokat.

CARPROTECT MOTORTÉR EXTRA komplex több modulos gépjárművédelmi rendszer
CARPROTECT EXTRA komplex gépjárművédelmi rendszer autóriasztó
Megjegyzés: biztonsági szempontok miatt a fényképen nem szerepel minden alkatrész.

Ismerje meg részletesebben a CARPROTECTMOTORTÉR EXTRA komplex járművédelmi rendszert…

Irány a kezdőlap…