A gyári KEYLESS GO (kulcs nélküli) rendszer fatális hibája

 

A korszerű újtípusú gépkocsiknál már elérhető gyári extra tartozék az úgynevezett KEYLESS GO vagy másnéven kulcs nélküli rendszer.

 

 

Hogyan működik a KEYLESS GO rendszere?

 

 

Intelligens kulcs

Az intelligens kulcs folyamatosan, állandó rádiófrekvenciás jelet ad ki magából, ami 1,5 méteres körzetben vehető. A tulajdonos az autója mellett megáll, zsebében az intelligens kulcs folyamatos rádiófrekvenciás jelet ad ki.

 

 

 

 

 

Nyomógomb vagy szenzor az ajtókilincsen (csomagtartónál is)

Az autó KEYLESS GO rendszere érzékeli az intelligens kulcs folyamatos rádiófrekvenciás adását (tulajdonos az autó mellett, intelligens kulcs a zsebében) és az ajtókilincs megfogásakor automatikusan kinyitja a központizárat és kikapcsolja az autó gyári riasztóját. A tulajdonos riasztási következmények nélkül kinyitja az ajtót és akadálymentesen beül a vezetőülésbe.

 

 

 

 

 

START / STOP gombbal induló motor

A KEYLESS GO rendszer érzékeli, hogy az intelligens kulcs már az utastérből adja a folyamatos rádiófrekvenciás jeleit (tulajdonos a vezetőülésben, intelligens kulcs a zsebében). A START / STOP gomb megnyomására a KEYLESS GO rendszere a gyári motor indításgátló (immobiliser) tiltását feloldja, és a kormányzárat kinyitja. A motor bárki számára indíthatóvá vált kulcs nélkül a START / STOP gomb megnyomásával.

 

 

 

Hogyan lehetséges a KEYLESS GO rendszer szabotálása?

Az intelligens kulcs folyamatos rádiófrekvenciás jelét 1,5 méteres körzetben venni lehet.

Tegyük fel, hogy Ön az autójától távol van (pl. 300 méterre) és éppen sorban áll egy pénztárnál. 

Az autója KEYLESS GO rendszerének hatástalanításához két autótolvaj kell (“A” autótolvaj és “B” autótolvaj) és egy egy (1 pár) rádiófrekvenciás jelek kétirányú átjátszására alkalmas speciális rádióátjátszó készülék.

 

 

“A” autótolvaj Ön mögött áll a sorban (1,5 méteren belül), és a zsebében lévő rádió-átjászó veszi az Ön zsebében lévő intelligens kulcs folyamatos rádiófrekvenciás jelét, amit azonnal továbbít a másik, “B” autótolvajnál lévő rádióátjátszóra. “B” autótolvaj az autója vezetőajtaja mellett áll. Amikor a “B” autótolvaj rádióátjátszójára megérkezik az “A” autótolvaj rádióátjátszótól kapott, intelligens kulcs jele, akkor az Ön autójának KEYLESS GO rendszere ezt úgy érzékeli, hogy Ön áll az autó mellett. Az autótolvajoknál lévő rádióátjátszók képesek oda-vissza (kétirányú) kommunikálni. Így, az autó lekérdezésére a rádióátjátszók segítségével megkezdődik az autó és az intelligens kulcs közötti kétirányú beazonosítási folyamat. Ez pillanatok alatt megtörténik. A KEYLESS GO rendszer elfogadja a “B” autótolvaj rádióátjátszóját, mintha az, az Ön zsebében lévő intelligens kulcs lenne. “B” autótolvaj ajtónyitására a KEYLESS GO rendszer automatikusan kinyitja a központizárat és kikapcsolja a gyári autóriasztót. “B” autótolvaj riasztási következmények nélkül kinyitja az ajtót és akadálymentesen beül a vezetőülésbe.

Ezt követően a KEYLESS GO rendszere a “B” autótolvajnál lévő rádióátjátszót intelligens kulcsként érzékeli az utastérben. “B” autótolvaj megnyomja az utastérben a START / STOP gombot, amire a KEYLESS GO rendszere automatikusan feloldja a gyári motor indításgátlót (immobiliser) és a kormányzárat kinyitja.

“B” autótolvaj a motor akadálytalan beindítása után, riasztási esemény nélkül elhajt az Ön autójával, amiről Ön nem tudhat, hiszen Ön sorban áll valahol.

Az autógyárak a nemzetközi előírásoknak megfelelően, az autók gyári védelmét (indításgátló) úgy alakították ki, hogy azok nem képesek a menet közbeni motor leállításra. Ez azt jelenti a KEYLESS GO rendszer hatástalanítása esetén, a motor leállítása nélkül  “B” autótolvaj gyakorlatilag bármilyen nagy távolságra képes elhajtani az Ön autójával. Még akkor is, ha “B” autótolvaj rádióátjátszója elveszíti a kapcsolatot (hatótávolságon kívülre kerül) “A” autótolvaj rádióátjátszójával.

Cikkek és videók a gyári KEYLESS GO rendszer sebezhetőségéről…

 

A CARPROTECT GÉPJÁRMŰVÉDELMI rendszere teljesen különállóan működik az autó gyári KEYLESS GO rendszerétől, sőt, felülbírálja az autótolvajok által hatástalanított KEYLESS GO rendszer biztonságtechnikai szempontból hibás működését.

 

Amennyiben az autótolvaj az Ön autójába a KEYLESS GO rendszer hatástalanításával jutott be, a CARPROTECT gépjárművédelmi rendszere az alábbiakat teszi autójába:

  • Az autó motorja garantáltan indíthatatlan marad a kódpadon történő helyes azonosításig. Részletek a kijátszhatatlan kódpados azonosításról…
  • A motorháztető kinyithatatlan marad a kódpadon történő helyes azonosításig (MOTORTÉR csomagok). Hozzáférhetetlen biztonsági zóna a motortérben…
  • Bármelyik utastérajtó vagy csomagtartó kinyitásakor, Ön HÍVÁSRIASZTÁST kap mobiltelefonjára (ha ezt a funkciót bekapcsolja a PROGRAMBÁZISBAN).
  • Az azonosításra adott időkapu leteltével riasztási folyamat indul (kürt és vészvillogó működésbe lép).
  • HÍVÁSRIASZTÁS indul az Ön telefonjára, illetve a másodlagosan riasztandó telefonszámok irányába.

 

Ismerje meg a CARPROTECT MOTORTÉR KOMPLEX GÉPJÁRMŰVÉDELMI CSOMAGOK tulajdonságait. Részletek…

 

Irány a kezdőlap…