QuecLocator GSM alapú helymeghatározás funkció


Hogyan működik?

Működési elve a GPS alapú helymeghatározáshoz hasonló, azonban a QuecLocator a helymeghatározáshoz nem a műholdakból, hanem az éppen használt bázisállomás, (mobiltornyok) és a szomszédos bázisállomások cella azonosítóiból, és mindezek jelerősség különbségeiből számítja ki a saját földrajzi helyzetét.

A QuecLocator alkalmazás előnye, hogy képes helymeghatározásra, olyan körülmények között, ahol a műholdas helymeghatározás nem képes működni.

A QuecLocator GSM alapú helymeghatározás működik épülteken belül, mélygarázsban, teremgarázsban, vasbeton hangárban, magas épületek között, és minden olyan helyen, ahol a GSM szolgáltatás elérhető.

A GPS alapú helymeghatározás, a műholdakból kinyert adatokat, csak a GSM hálózat használatával képes az autóból továbbítani egy adott irányba. Ezért, ha az autó környezetében a GSM szolgáltatás nem elérhető, akkor sem a GPS alapú helymeghatározás, sem a GSM alapú helymeghatározás nem lehetséges.

A GPS alapú műholdas helymeghatározás függ a GSM szolgáltatástól, de a QuecLocator GSM alapú helymeghatározás nem függ a GPS rendszertől.


Ha a műholdas helymeghatározás számára az előbb említett kedvezőtlen körülmények állnak fent, akkor a QuecLocator GSM alapú helymeghatározása lehet az egyetlen, helymeghatározási lehetőség.


A QuecLocator alkalmazás pontossága az adott területen lévő fogható bázisállomások számától függ.
Minél több bázisállomás jele fogható (pl. városokban), annál pontosabb lesz a QuecLocator által nyújtott helymeghatározás.

Azokon a helyszíneken, ahol kevés bázisállomás jele fogható (pl. nem lakott területeken) a GPS alapú helymeghatározás a pontosabb.

A QuecLocator GSM alapú helymeghatározás pontossága a vehető bázisállomások számától függően 100 méter és 5 kilométer között változhat.

Az előbbiekből kitűnik, hogy a GSM alapú és a GPS alapú helymeghatározás egyaránt rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is.

A hátrányok kiküszöbölése elérhető a két rendszer előnyeinek ötvözésével.
Ezen a fejlesztésen dolgozunk!

QuecLocator

forrás: Quectel


Hogyan használható a QuecLocator GSM alapú helymeghatározás funkció?


  • Küldjön saját okos telefonjáról egy SMS-t a (LOCATION?) szöveggel, az autója telefonszámára (lásd: Ábra 1).
  • Az autója válasz SMS-t küld vissza Önnek, földrajzi és egyéb adatokkal (lásd: Ábra 2).
  • Kattintson az SMS-ben lévő linkre és nézze meg az autója földrajzi helyzetét a térképen (lásd: Ábra 3).

QuecLocator sms

Az adat lekérdező és parancs SMS-ek áttekinthető és egyszerű kezeléséhez, ajánljuk az okos telefonra telepíthető GSM Droid Pro alkalmazást.


 GSM Droid Pro alkalmazás…