A CARPROTECT BreakGuard funkció a GSM hálózat szándékos zavarása ellen

gsm antijamming
Tekintse meg az alábbi videón, hogyan blokkolhatják az autótolvajok az autó GSM és GPS műhold vételét.

Forrás: https://youtu.be/fyRNl4QL5I0


A CARPROTECT védelme a GSM zavarása ellen (OPTIMUM és EXTRA járművédelmi rendszer)

BreakGuard funkció

A CARPROTECT járművédelmi rendszer jelenlegi generációja már képes érzékelni, ha az autó környezetében az autótolvajok blokkolják a GSM vételt, és erre helyszíni riasztást indít (index és kürt). A GSM vétel helyreállása után azonnal riasztja a tulajdonost mobiltelefonján.


Az autó motorjának indíthatatlansága, a biztonsági zónák hozzáférhetetlensége és a kijátszhatatlan kódpados azonosítás is, már szintén megoldott.


Így, az autó, önállóan és automatikusan, külső segítség nélkül, maximálisan megtesz mindent, ami a helyszínen lehetséges a saját védelme érdekében.


Azonban, az előbbiekből következik, hogy jogos és ésszerű elvárás lenne, hogy az autó GSM vételének szándékos zavarásáról valós időben kapjon értesítést a tulajdonos.

De hogyan lehetséges ez, ha az autótolvajok pont azt a kommunikációs csatornát blokkolják (GSM vételt), amin keresztül az autó riasztási üzenetet tudna küldeni a tulajdonosnak?

Erre a problémára, a CARPROTECT BreakGuard funkció továbbfejlesztése az igazi megoldás!

Pillanatnyilag, Magyarországon egyetlen egy járművédelemmel foglalkozó cég sem forgalmaz olyan járművédelmi rendszert, amely egyszerre nyújt valódi védelmet az alábbi 3 VÉSZHELYZETRE.

3 VÉSZHELYZET CARPROTECT ÁLTAL NYÚJTOTT VÉDELEM
Motor-blokkolási pontok áthidalása és hozzáférhetősége
Biztonsági zónák hozzáférhetősége (nyitható motorháztető)
CARPROTECT motor-blokkolási pontok és a  biztonsági zónák hozzáférhetetlenek (vezérelten lezárt motorháztető) 
GSM vétel szándékos blokkolása CARPROTECT helyszíni riasztás indítása GSM vétel zavarásakor
GSM kommunikáció blokkolása CARPROTECT BreakGuard fejlesztés, a tulajdonos a GSM zavarásról azonnal értesül

BreakGauard funkció továbbfejlesztése, az igazi megoldás!

CARPROTECT év elején, egy olyan egyedül álló technológia kifejlesztésébe fogott, ami erre a biztonsági résre igazi megoldást garantál. Az elképzelés lényege, hogy a CARPROTECT járművédelemmel felszerelt autókat a CARPROTECT az új megoldás segítségével, egy folyamatos kapcsolaton keresztül figyeli. Ha a kapcsolat megszakad (pl. GSM szolgáltatás blokkolása miatt) akkor a CARPROTECT ezt mindenképpen észleli, és azonnal értesíti a tulajdonost. Az autó helyett (mert annak blokkolták a GSM vételét) a CARPROTECT értesíti a tulajdonost.
Így, ha az autótolvajok szándékosan blokkolják az autó GSM vételét, akkor akaratuk ellenére a tulajdonos erről értesítést kap.

Ebben az esetben nagyon fontos a rendkívül gyors értesítés, ezért a folyamat teljesen automatizált, nem vesz részt benne emberi tényező.

A CARPROTECT már teszteli a BreakGuard funkció továbbfejlesztett prototípust, amely már az elvártak szerint tökéletesen működik. 
Azonban,  a jövőbeli tömeges autó figyelésekhez nagyobb kapacitású kiszolgáló háttértechnikai rendszer kiépítése szükséges. Ezért, a BreakGuard funkció továbbfejlesztett változata a tesztelések befejezése után lesz várhatóan elérhető.


A jó hírek közé tartozik, hogy a 2013 szeptember  1. után beszerelt CARPROTECT járművédelmi rendszer (TIM-HIM2-B GSM/GPRS kommunikációs modul és az új TIM-HIM3 GSM/GPRS/GPS kommunikációs modul) már alkalmas az új BreakGuard technológia befogadására. Az autóban csak a TIM-HIM2-B GSM/GPRS kommunikációs modul vezérlő szoftverének cseréje szükséges, amelyet akár egyszeri kommunikációs költség felszámítása mellett távolról is rá tudunk küldeni majd az autóra.