MŰHOLDAS JÁRMŰKÖVETÉS FLOTTAKÖVETÉS RÉSZLETEI

 

Műholdas flottakövetés feladatai és jellemzői

 

(GPS nyomkövető rendszerek, műholdas nyomkövetés stb.)

 

A műholdas nyomkövető rendszer mára pótolhatatlan technológia az üzleti szintű árú, és személyszállításban. Nagyszerű logisztikai támogatást nyújt.

Feladatai…

 • a cégek járműveinek flottakövetése
 • az elektronikus menetlevél készítés
 • az útdíjak elektronikus monitorozása
 • a cégeknél történő üzemanyag visszaélések megfékezése stb.

 

Tulajdonságai jól használhatóak minden, mobilitáson alapuló üzleti szférában.

 

Azonban a műholdas flottakövető rendszerek nem alkalmasak járművédelemre az alábbi okok miatt…

 • Nem akadályozzák meg a motor beindítását
 • Nem képesek azonosítani a tulajdonost
 • Nem zárják le a motorháztetőt és nem teszik hozzáférhetetlenné az autó biztonsági zónáit
 • Nem indítanak helyszíni riasztást, autót ért támadás esetén
 • Nem értesítik a tulajdonost
 • Rablás esetén nem avatkoznak be
 • Nem reagálnak a GSM szolgáltatás szándékos blokkolására.

Nem ez a feladatuk! Nem képesek megakadályozni a jármű ellopását vagy elrablását.

 

Beépítésük során nem szempont a készülék hozzáférhetetlen helyre való beszerelése.

 

Egy műholdas alapkövetés (flottakövetés) beszerelése maximum 45 percet vesz igénybe.

 

Egy hagyományos autóriasztó szakszerű beszerelése 3-4 óra.

 

Egy összetett és hatékony járművédelmi rendszer szakszerű beépítése minimum 8-10 óra.

 

Biztonságtechnikai szempontból, autólopás és autórablás tekintetében, egy összetett és hatékony járművédelmi rendszer alapjait, nem képezheti a műholdas nyomkövető technológia.

 

 A műholdas nyomkövető rendszernek köszönhetően, kedvező esetben csak arról tájékozódhat, hogy hová lopták el a tolvajok az autóját.

Ez semmi képen nem megelőző, nem a lopást megakadályozó védelem.

A profi tolvajok az autólopást azzal kezdik, hogy folyamatosan blokkolni kezdik az autó környezetében a GPS és GSM szolgáltatást. Ebben az esetben a tulajdonos, sajnos csak bottal ütheti az autója hűlt helyét.


A műholdas rendszer a műholdakból nyeri ki a földrajzi GPS koordinátákat. Ezeket az adatokat az autóból GSM hálózaton keresztül küldi el a diszpécser központba vagy a tulajdonosnak. 
Annak ellenére, hogy hazánkban a GSM hálózat blokkoló készülék* használata tilos, mégis sok tolvaj beszerzi és használja azt.
Tudta Ön, hogy kereskedelmi forgalomban kapható**!?

 

gsm blokkoló

 (kép:www.origo.hu)

 

Hogyan blokkolhatják az autótolvajok az autó GSM és GPS rendszereinek vételét?

Tekintse meg az alábbi videót!

 

Autót lopni tilos!
Mégis sok tulajdonost fosztanak meg a tolvajok autójától.
Ön pedig nem tehet mást, mint egyre hatékonyabb védelmet biztosít autója számára.

Ahhoz, hogy pontosan tudjuk, hogyan lehet védekezni, meg kell ismernünk, mit tesznek a tolvajok.


Lássuk, mi történik akkor, ha a tolvajok zavarják az autónk GSM vételét?
Először: a zavarás hatására nem érkeznek meg az autónkba a műholdak által sugárzott rádiófrekvenciás jelek. Ebben az esetben az autónkban lévő műholdas nyomkövető és persze a navigációs eszközök is, szám szerint nulla műholdat látnak (szaknyelven Fix nullásak lesznek).
Így az autónk nem tudja a saját földrajzi helyzetét meghatározni.
Másodszor: mivel az autó környezetében a GSM hálózat blokkolva lett, ezért teljesen megszűnik a kapcsolat azt autónk és a diszpécser központ között. Ebből következik, hogy az autónk nem tud sem riasztást sem adatokat küldeni a diszpécser központ felé. Valamint a diszpécser központ nem tud motor-blokkolást vagy egyéb parancsokat küldeni az autónknak.

Az autónk teljesen magára maradt!


Ezt követően, az autónk ablakának betörésével a tolvajok könnyen bejuthatnak az utas térbe. Ez, ugyan riasztást okozhat, de hamar hozzáférhetnek a motorháztető nyitókarjához (→ kürt és belső akkumulátoros sziréna elnémítása a motorházban) és/vagy gyorsan kiiktathatják a műanyag műszerfal mögött elhelyezett hagyományos riasztót és a motor indításgátló elektronikát (→ a motor indíthatóvá válik). 

Létezik ezen kiszolgáltatott helyzetben megoldás?

Igen!

A CARPROTECT egy olyan járművédelmi rendszert ajánl Önnek, melynek használatával autója önállóan, külső segítség nélkül is képes hatékonyan megvédeni önmagát.

 

* Forrás: www.origo.hu
** Forrás: www.aboltom.com

 

 

A CARPROTECT járművédelmi rendszer alapvető BIZTONSÁGTECHNIKAI KÖVETELMÉNYEI

 • A járművédelmi rendszerünket a motorházba szereljük be, és ott alakítjuk ki a motor-blokkolási pontokat, végponti megszakításokkal. Ezek, egyenként is képesek a motort indíthatatlanná tenni, illetve a járó motort leállítani.
 • Az általunk felszerelt elektromechanikus motorháztető zár, a motorháztető kinyitását lehetetlenné teszi, így a motortérben a CARPROTECT elektronikák, a motor-blokkolási pontok, a kürt, a belső akkumulátoros sziréna, és az autó minden más értékes gyári alkatrésze illetéktelen kezek számára hozzáférhetetlen marad.
 • A motorháztető erőszakos feszegetését a járművédelmi rendszerünk idejében észleli a motorháztető nyitás érzékelő kapcsoló és az emelés érzékelő (csak az EXTRA járművédelmi rendszer tartozéka) segítségével. Ez, kiiktathatatlan és preventív helyszíni riasztást okoz. A motorháztető továbbra is kinyithatatlan marad!
 • A  motor-blokkolást nem a diszpécser központ, vagy Ön aktiválja távolról, ha baj van, hanem az autó beélesedett, őrzött állapotban eleve több, hozzáférhetetlen ponton blokkolt motorral parkol. Indíthatatlan! Ott parkol, ahol Ön hagyta!
 • A CARPROTECT BreakGuard funkciójának köszönhetően az EXTRA  járművédelmi rendszer, és az OPTIMUM járművédelmi rendszer képes az autó szándékos GSM vételének zavarását érzékelni és azonnali helyszíni riasztást indítani (kürt és fényjelzés). A GSM vétel helyre állása után azonnal riasztja a tulajdonost mobiltelefonján.
 • Megtéveszthetetlen, kódpados, tulajdonos beazonosítás. Az autó motorja, még az ellopott gyári indítókulccsal, és egyéb ellopott rádió frekvenciás azonosító eszközzel sem indítható be, a motorháztető nem nyitható ki. Csak a kódpadon helyesen és időben elvégzett azonosítás után indítható a motor, és válik kinyithatóvá a motorháztető. Helytelen azonosítás, vagy azonosítás elmaradás esetén az autó helyszíni riasztásba kezd és azonnal riasztja a tulajdonost mobiltelefonján (HÍVÁSRIASZTÁS).
 • A CARPROTECT járművédelmi rendszerrel felszerelt autó képes önállóan, a helyszínen, távoli segítség nélkül hatékonyan megvédeni önmagát. Célunk az volt, hogy járművédelmi rendszereink kompromisszumok nélkül a lopás pillanatában a helyszínen legyenek képesek hatékonyan megakadályozni az autó elmozdítását.

 

Mi történik, ha autója nem rendelkezik az alapvető BIZTONSÁGTECHNIKAI KÖVETELMÉNYEKKEL?

?   Ha az autója műholdas járművédelmi rendszere a fent ismertetett alapvető BIZTONSÁGTECHNIKAI KÖVETELMÉNYEKKEL nem rendelkezik, és a GSM vétel megzavarásának segítségével kötötték el a tolvajok, akkor hogyan tudná megnézni Ön, vagy a megbízott távfelügyeleti szerv, internet felületen, hogy hol van az autója? 
A válasz: Sehogy, mert az autóval minden kapcsolat megszakadt.

 

?   Ha az autója műholdas járművédelmi rendszere a fent ismertetett alapvető BIZTONSÁGTECHNIKAI KÖVETELMÉNYEKKEL nem rendelkezik, és a GSM vétel megzavarásának segítségével kötötték el a tolvajok, akkor tud e Ön, vagy a megbízott távfelügyeleti szerv, távoli eléréssel motor-blokkolást küldeni az autóra?
A válasz: Nem, mert az autóval minden kapcsolat megszakadt.

 

?   A GSM vétel megzavarásakor az autója riasztott a helyszínen?
A válasz: Nem.

 

?   Az alapvető BIZTONSÁGTECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK hiánya lehetővé tette a tolvajok számára, hogy a hozzáférhető helyen lévő motor-blokkolási pontokat kikössék, és kiiktassák a kürtöt, a belső akkumulátoros szirénát, és beindítsák a motort?
A válasz: Igen.

 

?   Az autója ellopását meg tudta akadályozni a műholdas nyomkövetés?
A válasz: Nem.

 

  ?   Ha az autóját nem kódpados azonosítás védi, akkor az ellopott gyári  

            indítókulcs és egyéb ellopott rádió frekvenciás azonosító eszközök  

            birtokában, riasztás nélkül, a tulajdonos tudta nélkül, könnyedén ellopható 

            az autója?

            A válasz: igen.

 

Az autó műholdas, utólagos felkutatásának szándéka azt jelenti, hogy el tudták lopni onnan, ahova Ön leparkolta!

 

 

 

Az említett, alapvető BIZTONSÁGTECHNIKAI KÖVETELMÉNYEKNEK sajnos kevés járművédelmi rendszer felel meg.

 

Gondolkodjon! Mérlegeljen!

 

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik járművédelmi rendszert választja!

 

 

 

 

A drága járművédelmi rendszer az, amivel együtt el tudják lopni az autóját!

A CARPROTECT járművédelmi rendszer megőrzi autóját!

Folyamatosan új, innovatív és hatékony védelmi megoldásokat keresünk a profi tolvajok által alkalmazott módszerek ellen.
Pillanatnyilag, a BreakGuard névre keresztelt fejlesztésünkön dolgozunk, amelynek segítségével a jövőben elérhető lesz, hogy a GSM hálózat szándékos blokkolása ellenére is valós időben megérkezzen a riasztás a tulajdonoshoz. Sőt, nem túlzás azt állítani, hogy maga a GSM hálózat blokkolása lesz a kiváltó oka annak, hogy a riasztást azonnal megkapja a tulajdonos a kívánt mobiltelefonszámokra és/vagy email címekre.