A CARPROTECT végponti analóg motorblokkolása

 

CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás speciális jellemzői

A CARPROTECT gépjárművédelmi rendszer végponti analóg motorblokkolását minden esetben az általunk beépített elektromechanikus motortérzárral lezárt, hozzáférhetetlen motortérben alakítjuk ki. A CARPROTECT végponti analóg motorblokkolása azt
jelenti, hogy csak olyan motor leállást és újra indíthatatlanságot okozó áramkört blokkolunk, amely nem lép ki a védett motortérből. A kialakított CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás áramköre nincs kapcsolatban az autó CAN-BUS rendszerével, ezért hibát sem okoz abban, viszont az autó CAN-BUS rendszeréből sem lehet szabotálni / hatástalanítani a CARPROTECT végponti analóg motorblokkolását.

 

A védett motortérben kialakított CARPROTECT végponti analóg motorblokkolást NEM lehet hatástalanítani az alábbi eljárások egyikével sem:

  • Az utastérben található OBD diagnosztikai csatlakozóra (CAN-BUS rendszer) csatlakoztatott számítógépről, szervizben használt diagnosztikai eszközről, vagy bármilyen más eszközről sem lehet az autó motorját beindítani. A CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás az OBD diagnosztikai csatlakozóról elérhetetlen, hatástalaníthatatlan. Így, az OBD diagnosztikai csatlakozó tiltása is megoldott. SZERVIZÁLLÁS üzemmódban a végponti analóg motorblokkolás nem aktív, így legális szerviz tevékenységkor nem okoz problémát.
  • A hozzáférhetetlen motortér biztonságos zónáján kívül található bármilyen áramkör (pl. utastérben, csomagtartóban) áram megtáplálásával / áthidalásával sem lehet hatástalanítani a CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás áramkörét, hiszen az nem lép ki a hozzáférhetetlen motortérből.
  • A KEYLESS GO (kulcs nélküli) rendszerrel felszerelt autóknál, az elterjedt KEYLESS GO rendszer feltörésével sem lehetséges a CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás hatástalanítása, hiszen a KEYLESS GO rendszer az autó CAN-BUS rendszerén kommunikál, amiről nem érhető el a CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás.
  • A CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás hatástalanítása, szabotálása kizárt, bármilyen eljárással a motorházon kívülről.

 

A CARPROTECT végponti analóg motorblokkolásának kiiktatása csak a védett motortérben lehetséges a motorháztető kinyitása és a konkrét blokkolási pont megtalálása / hozzáférése / áthidalása után.

Hibás működés esetén a CARPROTECT ASSZICTENCIA rendelkezik távoli motorháztető kinyitás engedélyezésének és a távoli CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás feloldás engedélyezésének lehetőségével.

 

A hozzáférhetetlen CARPROTECT végponti motorblokkolása garantálja a gépkocsi motorjának leállását és/vagy indíthatatlanságát mindaddig, amíg a kódpadon nem történt meg a helyes azonosítás.

A tulajdonos biztonságos beazonosítására a kijátszhatatlan kódpados azonosítás szolgál.

A helyes azonosítás elvégzése után, automatikusan nyitható lesz a motorháztető és indítható lesz a motor.

 

A CARPROTECT végponti analóg motorblokkolás kialakítása nem veszélyezteti a jármű garanciáját!