SZERVIZÁLLÁS – SZERVIZ ÜZEMMÓD

 

 

Szervizállás üzemmód vagy más néven szerviz üzemmód

A szerviz üzemmód lehetővé teszi, hogy a gépkocsi szervizbe adásakor a szerelők anélkül tudják a gépjármű javítását, szervizelését elvégezni, hogy a riasztórendszer  hatástalanításához szükséges kódokat megkapnák. Ez a funkció jelenti a garanciát arra, hogy nem kerülhet illetéktelen kezekbe az autóvédelmi rendszer kulcsa, a PIN kód. A statisztikák azt mutatják, hogy a gépkocsi lopások egy része a szervizek munkatársainak közreműködésével történik. A szervizeléshez szükséges leadni az autó távirányítóját, kulcsát, a riasztó hatástalanításához szükséges eszközöket. Ezek lemásolásával, a távirányító jeleinek klónozásával egy későbbi időpontban akadály nélkül ellophatják az autóját.

A CARPROTECT járművédelmi rendszere kizárja a visszaélést és a lopás előkészítését lehetőségét is.

Ön a CARPOTECT járművédelmi rendszert szervizállásba kapcsolhatja a gyújtáskulccsal és a PUK kód ismeretében.
A PUK kód használatáról minden esetben figyelmeztető SMS üzenetet kap mobiltelefonjára (OPTIMUM és EXTRA).
Szervizállásba a járművédelmi rendszer nem kér azonosítást, nem indít riasztást, a motor indítható, a motorháztető nyitható az autó szerelhető.
Azonban Ön még ilyenkor is letilthatja autóját mobiltelefonjáról, amennyiben indokoltnak érzi. Amikor visszakapta autóját csak ki kell lépnie a szervizállásból.

Másik lehetősége, hogy nem kapcsolja szerviz üzemmódba a gépjárművédelmi rendszert, hanem PIN kódját megváltoztatja egy tetszőleges “vendégkódra” és a szerviz személyzetének a “vendégkóddal” együtt adja át a járművét. Így a szerviz személyzetéből csak az a személy képes az autót használatba venni, mozgatni, aki ismeri a “vendégkódot”. Természetesen Önnek ebben az esetben is lehetősége van bármikor mobiltelefonjáról felfüggeszteni a “vendégkód” további használatát. Amikor visszakapta autóját a szerviz személyzetétől, csak meg kell változtatnia a “vendégkódot” a saját kívánt PIN kódjára. Ettől kezdve a szerviz személyzete a későbbiekben semmilyen visszaélést nem tud elkövetni, hiszen az érvényben lévő PIN kód a szerviz személyzete számára nem vált ismertté.

Így semmilyen visszaélés nem történhet, hiszen az Ön PIN kódja nem válhatott ismerté mások számára.

 

szervizállás szervizmód