GPS pozíció SMS üzenetben való lekérdezése

gps _muhold

     A CARPROTECT új kommunikációs modulja 


Az új TIM-HIM3 GSM / GPRS / GPS kommunikációs modul már lehetőséget nyújt arra is, hogy mobiltelefonjáról egyszerűen és gyorsan lekérdezhesse gépkocsija pontos GPS műhold alapú földrajzi helyzetét. Az új TIM-HIM3 modul nem kényszeríti Önt kompromisszumokra, hiszen minden tulajdonsággal rendelkezik, amit elődje a TIM-HIM2-B GSM / GPRS kommunikációs modul tud.


(GPS?) lekérdező SMS üzenetre az új TIM-HIM3 kommunikációs modul az alábbi adatokat küldi vissza

GPS (2017-05-21 21:40): = GPS POZÍCIÓ ADAT KELETKEZÉSÉNEK PONTOS IDEJE

www.google.com/maps?q=loc:47.4636,019.0333  =  AKTUÁLIS GOOGLE MAPS TÉRKÉP LINK

FIX:2 SV:16 HDOP:00.70 ALT:0106 SPD:000 DIR:098

FIX:2   (0 = ÉRVÉNYTELEN POZÍCÓ | 1 = ÉRVÉNYES POZÍCIÓ | = ÉRVÉNYES POZÍCIÓ)

SV: 16 = LÁTHATÓ MŰHOLDAK SZÁMA

HDOP:00.70 = POZÍCIÓ PONTOSSÁGA MÉTERBEN

ALT:0106 = MAGASSÁG MÉTERBEN

SPD:000 = GÉPKOCSI SEBESSÉGE KM/H –BAN

DIR:098 = IRÁNYSZÖGA www.google.com/maps?q=loc:47.4636,019.0333  aktív linkre kattintva megjelenik a tulajdonos okostelefonjának képernyőjén, a Google térképen a gépkocsi pontos GPS műhold pozíciója.

További részletek a megújult EXTRA csomagban…


Természetesen, a jövőre is gondoltunk így, az új innovatív TIM-HIM3 kommunikációs modul hardver tartalékai számos új funkciót, lehetőséget és elképzelést  képesek támogatni.

Azonban ahhoz, hogy minden hardver erőforrását kiaknázhassuk, a vezérlőszoftvere folyamatos frissítéseken fog átesni az elkövetkező időkben.

Alap elképzelésünk az volt, hogy az új TIM-HIM3 kommunikációs modul forgalomba lépésekor képes legyen mindenre, amelyre a jól bevált elődje (TIM-HIM2-B kommunikációs modul) továbbá képes legyen a GPS műhold alapú helymeghatározásra, amelyre elődje nem volt képes. Az új TIM-HIM3 kommunikációs modul a kitűzött alap célokat elérte.

Ezt követően folyamatos szoftverfrissítésekkel lépcsőzetesen zárkózunk fel az új TIM-HIM3 modul hardver erőforrásai mögé.

Az új TIM-HIM3 kommunikációs modul jövőben tervezett szoftverfejlesztésekről és hardver erőforrásainak kihasználásáról az alábbi linkre kattintva olvashat részletesebben.

Fejlesztések…