MŰKÖDÉSI LEÍRÁS – UTASTÉR CSOMAGOK


MŰKÖDÉSI LEÍRÁSA RÖVIDEN (UTASTÉR CSOMAGOK) 
BEZÁRÁS (beélesedés bekapcsolása)
A gépjárművédelmi rendszer beélesedik a központizár BEZÁRÁSÁRA (távirányító /KEYLESS GO /kulcs), amit ki és bekapcsolható fény és hangjelzés kísérhet. Valamint az utastérben a STATUS LED piros villogással jelzi a beélesedett állapotot. Beélesedett állapotban a rendszer blokkolja a motort.
 
KINYITÁS (beélesedett állapot kikapcsolása)
A gépjárművédelmi rendszer a központizár KINYITÁSA (távirányító /KEYLESS GO /kulcs) utáni utastér ajtók vagy csomagtartó ajtó kinyitására azonosítás kérési folyamatba kezd.
Az utastérben a kódpad világítása felkapcsol, a STATUS LED folyamatosan pirosan világít, és diszkrét hang jelzi az azonosítás szükségességét. Ilyenkor a rendszer még blokkolja a motort.
Ha azonosítás elvégzése előtt önindítózási vagy gyújtás ráadás kísérlet történik, azonnal riasztási folyamat indul (vészvillogó / gyári kürt / UTASTÉR OPTIMUM és UTASTÉR EXTRA csomagoknál HIVÁSRIASZTÁS), amit helyesen elvégzett azonosítással kikapcsolgatunk.
Ha az azonosításra adott idő alatt, nem történt meg az azonosítás, a gépjárművédelmi rendszer riasztási folyamatba kezd (vészvillogó / gyári kürt / UTASTÉR OPTIMUM és UTASTÉR EXTRA csomagoknál HIVÁSRIASZTÁS).
Helyes azonosítás elvégzése után a gépjárművédelmi rendszer NYUGALMI ÁLLAPOTBA kerül, a motorháztető nyithatóvá válik és a motor indítható.
 
 
ÖNINDÍTÓZÁS UTÁNI AZONOSÍTÁS KÉRÉS (KI ÉS BEKAPCSOLHATÓ FUNKCIÓ)
Ez a plusz funkció az önindítózás utáni azonosítás kérés elindulását váltja ki.
Mivel számos feltételt írtunk a működésébe, így a START/STOP rendszerű autóknál sem okoz problémát.
Ha az azonosításra adott idő alatt nem történik meg a helyes azonosítás, a gépjárművédelmi rendszer figyelmeztetések, után riasztási folyamatba kezd (vészvillogó / gyári kürt / MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA csomagoknál HIVÁSRIASZTÁS) és leállítja a motort.
Ezt követően csak helyes azonosítás után, indítható újra a motor.
Zajló riasztási folyamat közben is kikapcsolható a RABLÁS FUNKCIÓ a helyes azonosítás elvégzésével.
 
 
 
AUTOMATIKUS RABLÁSVÉDELEM (KI ÉS BEKAPCSOLHATÓ FUNKCIÓ)
Ha járó motornál utastér ajtó nyitás történik (pl. a rabló kirángatja Önt az autójából), akkor a gépjárművédelmi rendszer azonnal elindítja a RABLÁS FUNKCIÓT. A RABLÁS FUNKCIÓ elindulását egy ideig nem jelzi semmi, hogy a rablótól biztonságos távolságra kerüljön. Majd a gépjárművédelmi rendszer azonosítás kérési folyamatot indít. Amennyiben az azonosításra adott idő alatt nem történt azonosítás, riasztási folyamatba kezd és a figyelmeztetéseket követő leállítja a motort.
Ezt követően csak helyes azonosítás után, indítható újra a motor.
Zajló riasztási folyamat közben is kikapcsolható a RABLÁS FUNKCIÓ a helyes azonosítás elvégzésével.

 
 
A gépjárművédelmi rendszer egészét átölelő működési leírását az alábbi pdf. ikonra kattintva, töltheti le.

Használati utasítás pdf.