MŰKÖDÉSI LEÍRÁS – MOTORTÉR CSOMAGOK

 
 
MŰKÖDÉSI LEÍRÁSA RÖVIDEN (MOTORTÉR CSOMAGOK)

 

 
BEZÁRÁS (beélesedés bekapcsolása)
A gépjárművédelmi rendszer beélesedik a központizár BEZÁRÁSÁRA (távirányító /KEYLESS GO /kulcs), amit ki és bekapcsolható fény és hangjelzés kísérhet. Valamint az utastérben a STATUS LED piros villogással jelzi a beélesedett állapotot. Beélesedett állapotban a rendszer tiltja a motorháztető kinyitását és blokkolja a motort.
 
 
KINYITÁS (beélesedett állapot kikapcsolása)
A gépjárművédelmi rendszer a központizár KINYITÁSA (távirányító /KEYLESS GO /kulcs) utáni utastér ajtók vagy csomagtartó ajtó kinyitására azonosítás kérési folyamatba kezd.
Az utastérben a kódpad világítása felkapcsol, a STATUS LED folyamatosan pirosan világít, és diszkrét hang jelzi az azonosítás szükségességét. Ilyenkor a rendszer még tiltja a motorháztető kinyitását és blokkolja a motort.
Ha azonosítás elvégzése előtt önindítózási vagy gyújtás ráadás kísérlet történik, azonnal riasztási folyamat indul (vészvillogó / sziréna / MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA csomagoknál HIVÁSRIASZTÁS), amit helyesen elvégzett azonosítással kikapcsolgatunk.
Ha az azonosításra adott idő alatt, nem történt meg az azonosítás, a gépjárművédelmi rendszer riasztási folyamatba kezd (vészvillogó / sziréna / MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA csomagoknál HIVÁSRIASZTÁS).
Helyes azonosítás elvégzése után a gépjárművédelmi rendszer NYUGALMI ÁLLAPOTBA kerül, a motorháztető nyithatóvá válik és a motor indítható.

 

ÖNINDÍTÓZÁS UTÁNI AZONOSÍTÁS KÉRÉS (KI ÉS BEKAPCSOLHATÓ FUNKCIÓ)
Ez a plusz funkció az önindítózás utáni azonosítás kérés elindulását váltja ki, illetve ekkor lezárja a motorháztetőt is.
Mivel számos feltételt írtunk a működésébe, így a START/STOP rendszerű autóknál sem okoz problémát.
Ha az azonosításra adott idő alatt nem történik meg a helyes azonosítás, a gépjárművédelmi rendszer figyelmeztetések, után riasztási folyamatba kezd (vészvillogó / sziréna / MOTORTÉR OPTIMUM és MOTORTÉR EXTRA csomagoknál HIVÁSRIASZTÁS) és leállítja a motort.
Ezt követően csak helyes azonosítás után, indítható újra a motor és válik nyithatóvá a motorháztető.
Zajló riasztási folyamat közben is kikapcsolható a RABLÁS FUNKCIÓ a helyes azonosítás elvégzésével.
 
 
 
AUTOMATIKUS RABLÁSVÉDELEM (KI ÉS BEKAPCSOLHATÓ FUNKCIÓ)
Ha járó motornál utastér ajtó nyitás történik (pl. a rabló kirángatja Önt az autójából), akkor a gépjárművédelmi rendszer azonnal lezárja a motorháztetőt és elindítja a RABLÁS FUNKCIÓT. A RABLÁS FUNKCIÓ elindulását egy ideig nem jelzi semmi, hogy a rablótól biztonságos távolságra kerüljön. Majd a gépjárművédelmi rendszer azonosítás kérési folyamatot indít. Amennyiben az azonosításra adott idő alatt nem történt azonosítás, riasztási folyamatba kezd és a figyelmeztetéseket követő leállítja a motort.
Ezt követően csak helyes azonosítás után, indítható újra a motor és válik nyithatóvá a motorháztető.
Zajló riasztási folyamat közben is kikapcsolható a RABLÁS FUNKCIÓ a helyes azonosítás elvégzésével.

 

 
 
A gépjárművédelmi rendszer egészét átölelő működési leírását az alábbi pdf. ikonra kattintva, töltheti le.
 

Használati utasítás pdf.