MIÉRT NEM ELEGENDŐ VÉDELEM A GPS?


Miért nem bízhatom a GPS rendszerre az autóm védelmét?

 

Hogyan blokkolják az autótolvajok az autó GPS és GSM vételét? 

Ha az autója ott parkol reggel, ahova este lerakta, akkor miért nézegetné, interneten keresztül, hogy hol van? Ha oka van arra, hogy tájékozódjon az autója tartózkodási helyzetéről, akkor ott már nagy baj van, mert ez azt jelenti, hogy ellopták. Ha profi tolvajok vitték el az autót, akkor azzal kezdték, hogy az autó GSM és GPS vételét folyamatosan zavarták. Ebben az esetben hiába próbálná megnézni az autója aktuális földrajzi helyzetét, mert az autót úgy vitték el, hogy az nem tudott adatokat küldeni magáról a GSM hálózat folyamatos zavarása miatt.

Így, a műholdas nyomkövető rendszer önmagában, járművédelmi szempontokat figyelembe véve nem sokat segített Önnek az autója megőrzésében és megtalálásában.
Mindezekből egyértelműen kiderül, hogy a leghatékonyabb járművédelmi törekevés, ha olyan pontokon erősítjük az autó védelmét, amely azt eredményezi, hogy az autójával ne sikerüljön a tolvajoknak közúti forgalomba állniuk. Vagyis az autója ott marad, ahol Ön hagyta.
Ez a CARPROTECT járművédelem!

Mivel, minden GSM szolgáltató elsőbbségben részesíti a hanghívást (voice mode), mint a GPRS kommunikációt (GPS adatok küldése az interneten) ezért egészen biztos, hogy GSM vétel szándékos megzavarás esetén a GPRS szolgáltatás előbb fog összeomlani az autó környezetében, mint a hanghívás szolgáltatás. Biztosan kijelenthető, hogy ahol a hanghívás nem működik, ott már a GPRS szolgáltatás rég összeomlott, viszont ez fordítva nem törvényszerű. Talán tapasztalta már lakott területen kívül, hogy telefonálni tudott, de internet szolgáltatás nem volt a mobiltelefonján. Ez, a GSM hálózati prioritások miatt van így.


A CARPROTECT járművédelmi rendszer Önt hanghívással (voice mode) riasztja és Ön hanghívással (hívástiltás) is ki tud váltani járművén a riasztást és motor-blokkolást!


A GSM vétel szándékos zavarására, az autó helyszíni riasztásba kezd.
A GSM hálózatokon a legerősebb elsőbbséget a hatósági segélyhívás élvezi, amely még SIM kártya nélkül is szabad hívást biztosít a mobilkészülékekről a 112 hívószám irányába.


GSM szolgáltatók hálózatain az alábbi a prioritási sorrend

 

KOMMUNIKÁCIÓ FAJTÁJA CARPROTECT használja
1. Hatósági segélyhívás
(legerősebb prioritás)

nem használja
2. Hanghívás (voice mode) →
CARPROTECT hívásriasztás, hívástiltás

3. SMS és MMS küldés fogadás →
CARPROTECT figyelmeztető, parancs, és, lekérdező SMS-ek
4. GPRS szolgáltatás →
GPS és egyéb adatok küldése (leggyengébb prioritás)