MABISZ minősítés

A MAGYAR BIZTOSÍTÓK SZÖVETSÉGE 2014 MÁJUS 05-ÉVEL MEGSZÜNTETTE A MABISZ MINŐSÍTÉS KIADÁSÁT VÉGZŐ GÉPJÁRMŰVÉDELMI ÉS KÁRMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁGOT, ÍGY 2014 MÁJUS 05-TŐL MEGSZÜNT A MABISZ MINŐSÍTÉS KIADÁSA.

MABISZ
hivatalos tájékoztatója

 

Tájékoztatás!

 

MABISZ Gépjárműbiztosítási Tagozata a 2014. április 24-én megtartott ülésén a tagozat a Bizottság tevékenységének megszüntetése mellett döntött. A tagozat döntését a MABISZ Ügyvezető Elnöksége 2014. május 5-i ülésén jóváhagyta. Ennek megfelelően a MABISZ Gépjármű Kármegelőzési és Vagyonvédelmi Bizottság tevékenysége 2014. május 5-ihatállyal megszűnt. Az érvényes MABISZ besorolással, illetve a korábbi besorolás meghosszabbításával rendelkező termékek érvényessége a Bizottság által korábban jóváhagyott időtartamig megmaradt, azonban új termék besorolására, illetve valamely már korábban minősített termék besorolásának meghosszabbítására a Bizottság megszűnése miatt a továbbiakban nincs lehetőség.

A MABISZ Gépjármű Kármegelőzési és Vagyonvédelmi Bizottság tevékenységének megszüntetése természetesen nem érinti a MABISZ Vagyonvédelmi és Kármegelőzési Bizottság (VKB) működését, az a megszokott rendben működik tovább.

 

Forrás: www.mabisz.hu/hu/biztonsagtechnika/470-biztonsagtechnika-gepjarmu-tajekoztatas.html

 MABISZ hivatalos honlapja…

2014 MÁJUS 05-E  ELŐTT KIADOTT MABISZ MINŐSÍTÉSEK A KIADÁS DÁTUMÁTÓL SZÁMÍTOTT 3 ÉVIG ÉRVÉNYESEK.

LEGKÉSŐBB 2017 MÁJUS 05-IG MINDEN KIADOTT MABISZ MINŐSÍTÉS ÉRVÉNYESSÉGE LEJÁR.

2017 MÁJUS 05-ÉT MEGHALADÓ ÉRVÉNYESSÉGŰ MABISZ MINŐSÍTÉS BESZERZÉSE NEM LEHETSÉGES.

 

A HARMADIK GENERÁCIÓS CARPROTECT JÁRMŰVÉDELMI MODULOKAT 2014 MÁSODIK FELÉBEN TERVEZTÜK MEG.

 

JELENLEG MINDEN BIZTOSÍTÓ TÁRSASÁG SAJÁT HATÁSKÖRÉBEN DÖNTI EL, HOGY MELYEN BIZTONSÁGTECHNIKAI BERENDEZÉST FOGAD EL A CASCO BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEKÉNT.

 

 

A CARPROTECT minőség filozófiája

 

A CARPROTECT járművédelmi rendszereinek megtervezésekor az alábbi szempontokat vettük figyelembe.

 

  • A Közlekedési Felügyelet előírásait.
  • Az Európai Unió előírásait.
  • A CARPROTECT járművédelmi rendszerek elektronikai alkatrészeit a fokozott igénybevételre (extrém) alkalmas alkatrészek osztályából választottuk ki (-40  + 120  közötti hőmérsékleti tartomány).
  • A blokkoló relék terhelhetősége egyenként 40 Amper valamint vízállóak (Japán relék).
  • A vezérlő szoftver megalkotásánál nem csak az előírásokat vettük figyelembe, hanem azok lehetséges változásait is. Ezért, a vezérlő szoftver, a chip beégetésekor bármilyen értékre változtatható.
  • A CARPROTECT egy év garanciát vállal a beszerelt járművédelmi rendszerre, valamint arra, hogy a beszerelés során vagy azt követően a jármű nem veszti el a gyári garanciáit a CARPROTECT járművédelmi rendszer beszerelése miatt.
  • A CARPROTECT járművédelmi rendszerei (OPTIMUM és EXTRA csomagok, TIM-HIM2-B GSM/GPRS kommunikációs modul) a Quectel M95 GSM/GPRS modulját használják, amely a Vodafone tanúsítványát is megkapta.

autóriasztó, vodafone, elismerés, tanúsítvány

Forrás: http://elektro-net.hu/konstruktor/4806-vodafone-is-megerositette-quectel-m95-gsm-modul-minoseget-es-megbizhatosagat