CARPROTECT DELTA SEGÉDKÁBEL HASZNÁLATA

 

 Lemerült autója akkumulátora és nem tudja kinyitni a motorháztetőt?

Ez az eljárás csak az olyan gépkocsiknál kell, amelyeknél nem a motortérben van a gyári akkumulátor!

 

Ilyen vészhelyzetben az alábbi lépéseket követve nyithatja ki a motorháztetőt.

 

1. lépés

Keresse meg a járművén a CARPROTECT DELTA pontot és tegye szabaddá a fehér csatlakozóját (speciális fehér csatlakozó aljzat, amit a beszereléskor megmutattuk Önnek)

 

2. lépés

Vegye elő a CARPROTECT DELTA segédkábelt, amit a beszereléskor kapott tőlünk.

 

3. lépés

A CARPROTECT DELTA segédkábel szivargyújtós végét csatlakoztassa egy másik jármű 12Voltos szivargyújtó aljzatába. Teherautó 24Voltos szivargyújtó aljzata nem jó! 

 

4. lépés

Győződjön meg róla, hogy a másik jármű szivargyújtó aljzatában van feszültség (a CARPROTECT DELTA segédkábel szivargyújtó dugóján világítani kezd a LED)

 

5. lépés

Ezt követően a CARPROTECT DELTA segédkábel másik végét (fehér csatlakozós) csatlakoztassa a saját járműve CARPROTECT DELTA pont csatlakozójába.

 

6. lépés

Ha a csatlakoztatás sikeres volt, akkor a CARPROTECT DELTA pont fehér csatlakozója zölden kezd világítani. A csatlakozó pozícionált, csak egy féle együtt állásban lehet összedugni, ha nem megy, ne erőltesse, próbálja elforgatva máskép.

 

7. lépés

Ha csatlakozás sikeres volt, akkor a CARPROTECT komplex járművédelmi rendszer működni kezd és azonosítást kér a kódpadon.

 

8. lépés

Végezze el az azonosítást a kódpadon! A CARPROTECT komplex járművédelmi rendszer nyugalmi állapotba lép (kódpadon a STATUS LED nem világít).

 

9. lépés

Nyissa ki a motorház tetőt a motorháztető gyári nyitókar segítségével. Győződjön meg róla, hogy a motorháztető kinyílt!

 

10. lépés

Távolítsa el a CARPROTECT DELTA segédkábel mindkét végét a járművekből.

 

Megjegyzés

Győződjön meg, hogy a járműve akkumulátora  a feltöltés után újra üzemképes, és csak ezt követően csukja le újra a motorháztetőt!

Ha lecsukta a lemerült vagy üzemképtelen akkumulátorú járműve motorház tetejét, akkor nem fog kinyílni. Az újbóli kinyitásához az előbbi eljárást kell
megismételni!

A CARPROTECT DELTA segédkábel nem táplálja meg a lemerült akkumulátorú autó egész elektromos rendszerét árammal, így az bikakábelként nem használható.

A CARPROTECT DELTA segédkábel csak a CARPROTECT járművédelmi rendszert helyezi áram alá, hogy kinyithatóvá váljon a motorháztető.