Autóbiztósítások

 

Sokan gondolják, hogy azzal, ha kötnek lopás elleni gépjármű biztosítást, mindent megtettek a kár enyhítésére. Az autólopást ugyan nem akadályozzák meg egy biztosítással, de legalább a gépkocsi árának egy részét visszafizeti a biztosító. Sajnos több esetben a kárbejelentéskor szembesülnek azzal, hogy hiába költöttek több tíz, vagy százezer forintokat biztosításra, mégsem kapnak kártérítést.
Ennek oka a számos kivétel, amelyet a biztosítási szerződésben rögzítenek a biztosító társaságok.

Nem fizet a biztosító az alábbi esetekben:

  • Az autót a garázsból lopják el, és a „tulajdonos nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a gépkocsit megvédje”. Ez magyarul azt jelenti, hogy a biztosítás nem terjed ki az olyan esetekre, amikor a gépkocsi tolvaj a házba besurranva megkeresi a gépkocsi kulcsát, és így lopja el az autót. Akkor sem fizet a biztosító, ha az autót a garázsban nem zárták be, illetve a riasztórendszert nem kapcsolták be. 
  • Nem kap a károsult kártérítést akkor sem, ha a gépkocsival együtt a forgalmi engedélyt is ellopták. 
  • Nem tudja bemutatni a tulajdonos az autó teljes kulcskészletét, (például nem találja a pótkulcsot) sőt, ha a biztosítás megkötésekor feljegyezték, hogy riasztó, vagy járművédelmi rendszer van, annak a távirányítóját, kódkártyáját is be kell hiánytalan számban mutatni. 
  • A járművezetőnek „felróható hanyagság” esetén sem fizet lopás esetén. Jellemző eset, hogy az autó vezetője hazaérkezvén, vagy elinduláskor kiszáll, kinyitja a kertkaput, és a slusszkulcsot a kocsiban hagyja. Ez a néhány pillanat elegendő az autó tolvajnak arra, hogy ellopja a járművet. 
  • A trükkös autólopásoknál sem fizet a biztosító. Legjellemzőbb erre, amikor egy parkolóban induláskor, vagy egy lopáshoz alkalmas útszakaszon leállítva figyelmeztetik a vezetőt, hogy defektet kapott. Amíg a vezető kiszáll, hogy ellenőrizze a kereket, beülnek az autóba és elhajtanak vele. 

Az ilyenfajta lopási károk ellen nem véd a biztosítás. Az egyetlen jó megoldás, ha nem utólagos kárenyhítésben gondolkodunk, hanem a LOPÁST AKADÁLYOZZUK MEG. A fent felsorolt – és biztosítási kockázatviselésből kizárt- járműlopások mind megakadályozhatók a CARPROTECT komplex járművédelmi rendszer beépítésével és használatával.

Részletek: CARPROTECT EXTRA járművédelmi rendszer…

 

Trélerrel  lopták el Charlie autóját – a CARPROTECT EXTRA ez ellen is megvédte volna

Napok óta az újságok a népszerű énekes, Charlie terepjárójának lopásával foglalkoznak.

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/trelerrel-loptak-el-charlie-20-millios-luxusautojat-2339853

Az eset is jól mutatja, hogy mekkora különbség van riasztórendszer és riasztórendszer között. Az énekes nyilatkozata szerint gépkocsija rendelkezett korszerű riasztórendszerrel, a jelekből ítélve ez azonban nem tartalmazott elszállítás elleni védelmet, vagy amennyiben mégsem elszállították, hanem „saját lábán” vitték el, tudták a riasztórendszert hatástalanítani. Mindez a CARPROTECT EXTRA járművédelmi rendszerrel nem történhetett volna meg, mert szinte lehetetlen hatástalanítani és a trélerrel történő lopás ellen is védelmet nyújt.

Részletek: CARPROTECT EXTRA járművédelmi rendszer…