Rablásvédelmi funkciók

Az autólopások egy része az autótulajdonos jelenlétében történik – ezt nevezzük rablásnak. Többféle rablási módszer ellen is tudnak a járművédelmi rendszerek védelmet nyújtani:

  • Az autó járó motorral áll, a vezetője benne ül (piros lámpánál, parkolóban, stb.), a rablók kinyitják a gépkocsi ajtaját, és a járművezetőt kirángatják a kormány mögül és elviszik az autót.
  • Az autó motorja még nem jár, kirángatják a vezetőt a kormány mögül és elviszik az autót (például egy parkolóban éppen beszállt a gépkocsi vezetője, még nem indította be a motort, amikor a rabló beül a kocsijába).  

A CARPROTECT rendszere mindkét esetre megoldást adó komplex gépjárművédelem, amelyet nem csak a gépkocsi lopás megakadályozására fejlesztették ki, de a rablásvédelem is fontos része. Járó motornál a rablásvédelmi funkció a gépkocsi ajtó nyitására aktivizálódik.  A második esetre a megoldás a kódpados azonosítás szükségessége a motor beindításához, vagyis hogy a gépkocsit nem lehet beindítani a kódpadon a PIN kód megadása nélkül. Ha a rabló a vezetőt arra kényszeríti, hogy üsse be a kódpadon a PIN kódot, akkor lehetősége van arra, hogy a PIN kód helyett a RABLÁSKÓDOT üsse be – ezzel aktivizálja a rablásvédelem funkciót, meghiúsítva ezzel a rablást.

 

Bővebben…