GPS NYOMKÖVETÉS

A GPS műholdas járműkövető rendszer lényege, hogy a gépkocsiba beépített jeladó segítségével nyomon követhető a jármű aktuális helyzete.  A műholdas helyzet-meghatározás és nyomkövetés adatait a felhasználó számítógépen keresztül követheti, vagy SMS-ben lekérdezheti.

A műholdas járműkövetés ma már pótolhatatlan technológia a személyszállításban, áruszállításban, fuvarozásban, de nem alkalmas a jármű lopásának megakadályozására! A GPS járműkövető rendszer csak arra alkalmas, hogy a járműlopás bekövetkezte után segítséget adjon annak felkutatásában – amennyiben a tolvajok nem hatástalanítják a rendszert.

Gépjárműlopás gyanúja esetén SMS értesítést kap a tulajdonos, de kiegészítő szolgáltatásként a legtöbb szolgáltatónál megrendelhető, hogy a járműkövető távfelügyeletet ellátó cég ilyen esetben a rendőrséget is értesítse, illetve vannak, akik saját biztonsági csapatukat is kiküldik a helyszínre.

A GPS védelem gyenge pontjairól (hogyan blokkolják az autó tolvajok a rendszert, és miért nem elegendő a GPS védelem?) itt olvasható bővebb információ… 

A műholdas járműkövetés feladatairól további információkat itt találhat…